Kvalitetsstyrning

FRÅN JORD TILL BORD

Som ett av de första företagen i världen är Rynkeby Foods A/S ISO 22000-certifierat och därmed dokumenterat att företaget inte bara har kontroll över kvalitetsstyrningen utan också på livsmedelssäkerheten från jord till bord.

Rynkebys inköpare besöker leverantörer över hela världen och undersöker frukt och bär för att säkerställa att det är rätt sorter och bästa möjliga kvalitet som väljs till varje produkt. Rynkeby ställer dessutom en rad etiska krav på sina underleverantörer. De ska bl.a. driva en produktion utan illegal arbetskraft vilket omfattar barnarbete, samt rätta sig efter internationella regler för miljö och arbetsförhållanden.

När frukterna har plockats pressas de och vattnet förångas så att det endast återstår ett rent fruktkoncentrat. Koncentratet fryses sedan ned. Koncentratet levereras till Rynkeby i tankbil eller stora tunnor. Innan koncentratet läggs på kylning genomgår det en grundlig kontroll. I undersökningen kontrolleras det att koncentratet uppfyller alla de krav som Rynkeby ställer på sina råvaror med hänsyn till färg, smak, syrahalt, torrsubstanshalt m.m.

Rynkeby shots

Boosta din morgon med en uppfriskande shot av Ingefära eller Ingefära/Gurkmeja, vilken blir din favorit?

Läs mer här

En ny god vana med Emma Green

Skapa en ny god vana med oss! Följ Angelika, Stina och Susanna som coachas utav Emma Green.

Läs bloggen här

Besök Team Rynkeby

Team Rynkeby

Team Rynkeby cyklar från Sverige, Danmark & Finland till Paris för att samla in pengar till barn med cancer.

Besök Team Rynkeby

Historia

Hur började det hela? 1934 åker Inger Rasmussen på en endagarskurs i mustframställning...

Läs historien här